Stichting

Eco trust zorg voor kind en natuur in India

 

Ambassadeurs


Het Eco-Trustproject word ondersteund door geweldige ambassadeurs. Bekende Nederlanders, die al een aantal jaren ons project van harte aanbevelen en, wanneer de tijd er maar even voor beschikbaar is,  zich ook daadwerkelijk er voor willen inzetten. Zij zijn: Sacha de Boer (NOS-tv-journaal), Frits Barend ((TV Presentator)), Tom Egbers (NOS-sport tv) en Rick Nieman (RTL4-tv). Zoals Sacha en Rick dit deden door op een groots, door Eco-Trust georganiseerd, sportevenement in Amstelveen bijzonder actief te zijn met publiekscontacten en microfoonpresentaties. Deze vier ambassadeurs hebben zo'n grote uitstraling, dat elke aanbeveling, ieder goed idee en welke warme gedachte dan ook naar en voor Eco-Trust , de belangstelling van mogelijke gulle gevers voor ons project stimuleert. Dat de ambassadeurs van harte welkom zijn op evenementen van Eco-Trust spreekt natuurlijk vanzelf.Een druppel op de gloeiende plaat is altijd nog beter dan geen druppel. Dat maken de vrijwilligers in Nederland, die zich voor het TRUST project inzetten door middel van kleinschalige projecten, duidelijk. Het is goed dat er voor landen, zoals India, met zoveel armoede en zo weinig onderwijs, een kansrijke toekomst gecreëerd wordt. Daarom steun ik dit project en raad ik anderen aan dit ook te doen.( Frits Barend)

Ik vind het  belangrijk om het TRUST project te steunen, omdat het zo direct van invloed is op een kleine gemeenschap. Daardoor blijft er niks aan de strijkstokken hangen. Zowel zij daar in India als wij hier in het westen zien meteen het resultaat. Het is ook belangrijk dat er bij dit project zoveel aandacht is voor onderwijs voor de kinderen. Dit kan nu en in de toekomst een groot verschil maken voor de kansen van een gemeenschap. (Sacha de Boer)

Het belang van het TRUST project is voor mij mede dat het zo kleinschalig en doelgericht is. Dat mensen de middelen tot hun beschikking krijgen als een steun in de rug waardoor zij op de duur zichzelf kunnen redden. Dit project laat zien dat er niet onbeperkt geld en goederen gegeven hoeven te worden. Met verhoudingsgewijs weinig middelen worden de kinderen later als volwaardige en goed opgeleide burgers aan de Indiase samenleving afgeleverd. (Rick Nieman)

Kinderen staan bij mij in hoog aanzien. En zeker kinderen die kansloos geboren worden. Kinderen die vaak wezen zijn of door hun ouders weggegeven worden omdat zij te arm zijn om hen in het leven te houden. Als kinderen eenmaal uit een bepaalde maatschappelijke kaste voortkomen hebben ze in India geen schijn van kans op een gelukkig leven.  Het TRUST project draagt duidelijk als streefmotto  de gedachte dat ieder kind, uit welke kaste dan ook, de kansen krijgt iets van zijn leven te maken. (Tom Egbers)